Sporten

Welke voordelen heeft krachttraining?

heel wat voordelen. Voor veel mensen is het niet de favoriete bezigheid wanneer je een vrij momentje heeft, toch zijn er een aantal elementen die er misschien voor kunnen zorgen dat je meer motivatie krijgt om te beginnen trainen.

Zorgt voor een betere houding

Of het nu krachttraining voor vrouwen of voor mannen is, het zorgt ervoor dat je een betere houding aanneemt. Doordat je onder meer je rugspieren en buikspieren traint, ga je rechter staan en zitten. Dit zorgt er dan weer voor dat je minder risico hebt op rugklachten. Hetzelfde geldt voor nek- en schouderpijn.

Botten en spieren worden sterker

Wanneer je kiest voor een algemene krachttraining, worden al je botten en spiergroepen steviger. Een logisch gevolg is dat je ook minder risico loopt op blessures. Sporten zorgt bovendien ook voor een betere doorbloeding, waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Daarnaast zorgt een versteviging van je spieren ervoor dat je ook flexibeler bent. Het zou namelijk zelfs voor een hogere flexibiliteit zorgen dan stretchen. Zorg er wel voor dat je je spieren op een gevarieerde manier traint en je niet steeds focust op dezelfde spiergroepen.

Betere mentale en fysieke gezondheid

Je motivatie voor krachttraining is misschien niet altijd aanwezig, maar het draagt wel bij aan een betere mentale en fysieke gezondheid. Tijdens het sporten wordt er namelijk endorfine aangemaakt, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Je krijgt met andere woorden na het sporten een gelukzalig gevoel. Het stresshormoon wordt dan weer verlaagd. Daarnaast zorgt krachttraining en sporten in het algemeen dat je fysieke gezondheid er ook op vooruit gaat. 

Er zijn met andere woorden dus heel wat redenen om met krachttraining te starten.

Dit vind je misschien ook leuk