Sporten

Tips voor het effectief thuis sporten

Fit blijven willen we allemaal, maar naar de sportschool gaan is niet altijd mogelijk. Thuis sporten is daarentegen handig, goedkoop, efficiënt en je hebt alleen een geschikte fitnessuitrusting nodig. Toch brengt een home work-out ook uitdagingen met zich mee. Want hoe blijf je gemotiveerd? En heb je discipline genoeg om je er regelmatig toe te zetten? Om van thuis sporten echt een succes te maken kan je deze tips eens proberen!

#1 Vermijd afleiding

Het grootste obstakel aan thuis fitnessen is de afleiding die je vindt in huis. Familie, boodschappenlijstje en Netflix, het zijn allemaal factoren die jouw gedachtes weghalen van je training. Om je work-out thuis tot een succes te maken is het belangrijk om afleidingen zoveel mogelijk te vermijden. Sluit je daarom op in een ruimte alleen met je trainingsmaterialen en laat je telefoon, laptop en afleidende familieleden zoveel mogelijk daarbuiten.

#2 Community opbouwen

Jezelf motiveren is op lange termijn erg lastig. Veel thuis-sporters haken op den duur af omdat ze door niemand dat extra duwtje in de rug krijgen. Het opbouwen van een motiverende community om je heen is daarom extra belangrijk. Het geeft je steun en motivatie, zelfs op de dagen dat je eigenlijk geen zin hebt. Er bestaan community ’s waarbij je je kan aansluiten, maar je kan ook in je eigen omgeving kijken. Misschien heb je wel een vriendin die ook graag thuis wil sporten en kunnen jullie elkaar door motiveren.

#3 Plan je training

Het handige van thuis fitnessen is dat je het ieder moment van de dag kan doen. Werk je een dagje thuis? Dan kan je makkelijk tussendoor ‘even’ sporten. Toch is het handiger om je training thuis ook te plannen. Dat ‘even’ tussendoor sporten komt er vaak toch niet van en zo loopt je work-out in de soep. Door je training in te plannen in je dagritme en er ook echt daadwerkelijk tijd voor te maken heb je grotere kans dat het een succes wordt.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie