Afvallen Sporten

Je fitness doelen daadwerkelijk behalen

Doelen stellen is een belangrijk onderdeel van fitness. Wanneer je doelen stelt heb je iets waar je naartoe kunt werken. Je hebt een doel voor ogen en wilt die graag behalen. Voor velen zorgt doelen stellen dan ook voor meer motivatie, aangezien je weet wat je wilt bereiken. Dat geeft een nodige boost aan je motivatie. 

 

Toch is het voor velen nog lastig om hun doelen te behalen. Hoewel er wel fitness doelen worden gesteld, is het niet altijd even makkelijk om deze daadwerkelijk te behalen. Daarom lees je hier hoe je je fitness doelen kunt behalen.

Stel realistische doelen 

5 kilo spiermassa aankomen in een maand? Meerdere kilo’s afvallen in een week? Veel te hoge progressies per training? Dit zijn allemaal geen realistische doelen. Het is van groot belang dat je doelen echt realistisch zijn. Alleen dan is het mogelijk om je fitness doelen daadwerkelijk te behalen.

 

Stel je geen realistische doelen? Dan is de kans ook groot dat je motivatie verliest wanneer je je doelen niet behaalt. Het stellen van doelen is dus goed, maar zorg er ook voor dat deze doelen realistisch zijn.

Sportsupplementen

Met supplementen voor je sport stimuleer je het behalen van je doelen. Zo kom je sneller aan in spiermassa door creatine te gebruiken en zorgen bepaalde sportsupplementen voor meer energie tijdens het sporten. Hierdoor wordt het behalen van je doelen gestimuleerd en is de kans groter dat je ook echt je doelen gaat behalen. 

 

Supplementen voor je sport hebben het beste effect wanneer je al gezond eet. Dit is de beste combinatie voor goed presteren tijdens het sporten. Meer over het belang van gezonde voeding lees je hieronder.

Eet goed en gezond

Het is van belang om fit te zijn als je je doelen wilt behalen. Door ongezond te eten ben je echter niet fit en dat zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat je minder presteert. Wil je beter presteren en je doelen echt behalen, dan is voeding dus zeer belangrijk. Eet gezond, maar wel voldoende. Zo zorg je ervoor dat je de nodige energie hebt om je doelen te behalen. 

Consistent sporten

Het is moeilijk om je doelen te halen als je niet consistent bent in het sporten. Als jij over een maand een bepaald doel wilt bereiken, maar je sport maar 1 keer per week, terwijl je normaal bijvoorbeeld drie keer per week sport, dan wordt het behalen van dat doel een stuk lastiger.

 

Wees dus consistent met je sport en zet door. Dat is van groot belang om betere resultaten te zien als sporter.

—————————-

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie